• 0722 786.646

Analiza minerală tisulară

Analiza minerală tisulară sau analiza minerală a firului de păr este un test de laborator neinvaziv care determină nivelul celor mai importante 37 de minerale din organism: 30 esențiale pentru sănătate și 7 minerale toxice. Acest test determină cantitativ mineralele la nivel intracelular (la nivel de țesuturi), față de analizele similare efectuate din serul sangvin sau urină, care determină mineralele la nivel extracelular.

Această analiză este utilă în medicina preventivă deoarece dă o imagine clară despre concentrația de minerale pe o perioadă mai lungă, aproximativ 3 luni, față de analiza efectuată din serul sangvin care este relevant pentru ziua și ora recoltării.

Principalele diferențe față de analizele de sânge:

  • sangele are rolul esential de a transporta diverse substante de la un tesut la altul din organism, astfel o analiza sanguina nu va arata decat in mod indirect ( prin deductie ) ce se intampla in tesuturi, iar interpretarea acestor deductii poate fi uneori eronata
  • analiza sanguina arata ce se intampla in momentul respectiv (orice exces alimentar, de exemplu, poate modifica valorile inducandu-ne in eroare)
  • AMT depisteaza dezechilibrele inainte ca boala sa se manifeste clinic sau paraclinic (de exemplu analize de sange modificate)
  • AMT indica tendinta catre dezvoltarea modificarilor metabolismului glucidic, infectiilor, osteoporozei, litiazei, anemiei, disfunctiilor tiroidiene si suprarenalice, patologiilor aparatului digestive
  • AMT evalueaza nivelul mineralelor esentiale pentru sanatate (carente si excese), dar si raporturile dintre acestea, de multe ori mai importante decat valorile lor absolute.

Analiza minerală tisulară determină prezenţa în organism a metalelor toxice provenite din mediu (alimente, aer, apă, expuneri profesionale). Firul de păr constituie ţesutul de selecţie pentru depozitarea acestor substanţe, reprezentând un material optim de analiză.