• 0722 786.646

Sauna cu ozon HOCATT Plus

Sauna HOCATT oferă următoarele modalităţi terapeutice:

Efect antitoxic

Peroxidul de hidrogen (eliberat de ozon) oxidează deşeurile biologice şi toxinele în substanţe inerte, deoarece uşurează excreţia lor prin piele, ficat şi rinichi.

Sauna cu ozon Hocatt Plus

Intensificarea circulaţiei

Ozonul reduce aglomerarea de celule roşii şi le redă flexibilitatea şi capacitatea de a transporta oxigen. Presiunea parţială arterială a oxigenului creşte, în vreme ce nivelul de vâscozitate a sangelui descreşte, conducând la o mai bună oxigenare a ţesuturilor. În plus, ozonul oxidează plachetele din vasele sangvine, ceea ce permite, astfel, eliminarea produşilor de descompunere.

Oxigenarea tesuturilor

Stimularea metabolismului

Ozonul creşte rata glicolizei celulelor roşii, conducând la stimularea 2,3- difosfogliceratului (2, 3-DPG) şi, în consecinţă, la creşterea nivelului de oxigen eliberat către ţesuturi. Mai mult decât atât, ozonul activează ciclul Krebs, prin stimularea procesului de decarboxilare oxidativă a piruvatului, ceea ce conduce la o stimulare a producerii adenozin trifosfatului (ATP) şi, în consecinţă, la producerea unei cantităţi mai ridicate de energie la nivel celular.

Conform tratamentului Kunymann, aplicat la nivelul întregului organism, care este plasat într-o cabină de ozon, timp de 30 de minute, nivelul presiunii parţiale a oxigenului în sângele venos periferic creşte până la 25%.

Imunostimulator şi imunomodulator

Acestea sunt efecte produse prin acţiunea sa asupra interferonilor, aşa cum ozonul determină şi stimularea fagocitozei.

Acid carbonic

Când CO2 se dizolvă în H2O, formează acid carbonic “H2CO3”.

Acesta are două efecte principale:

  • Vasodilatarea pielii şi a vaselor de sânge din organism, conducând la stimularea circulaţiei, ceea ce determină reducerea rezistenţei vasculare periferice şi a încărcării ulterioare asupra inimii.
  • Efect sedativ asupra SNC (sistemul nervos central), ceea ce duce la eliberarea stresului mental şi fizic.
Vasodilatare

Iradierea cu ultraviolete

Când compusul instabil de oxigen, O3, se disociază, se emit radiaţii cu ultraviolete. Acestea acţionează asupra epidermei şi asupra straturilor aflate mai în profunzimea pielii, unde contribuie la producerea agenţilor de protecţie, a hormonilor şi a vitaminelor, pe lângă capacitatea sa de a distruge bacterii.

Căldură / Umiditate

S-a descoperit că atât căldura, cât şi umiditatea produse de baia cu aburi de ozon, cresc temperatura centrala a organismului cu o medie de 2°C, datorită stopării eliminării căldurii (hipertermie). Aceasta duce la transpiraţie, asociată de excreţia acizilor oganici şi a produselor finite ale metabolismului, cu alte cuvinte, o eliminare ridicată a reziduurilor organice. În plus faţă de acest efect extern, efectul intern al creşterii temperaturii duce la intensificarea metabolismului, prin stimularea funcţională a tuturor organelor. Aceasta are ca rezultat o relaxare de lungă durată a muşchilor.

Terapie fotodinamică şi aromaterapie

Tratamentul funcţionează pentru creşterea vitalităţii organelor şi pentru îmbunătăţirea imunităţii.

Inhalaţii cu oxigen

Creşte gradul de oxigenare a corpului, conducând la un randament mai bun atât mental, cât şi fizic.

Saună cu ozon