• 0722 786.646

Tehnica Vampir de regenerare a pielii

Plasmalifting, o tehnică revoluţionară de umplere şi atenuare a ridurilor (şanţurile nazogeniene, ridurile de pe frunte şi din jurul ochilor, riduri şi cute în regiunea buzelor şi a bărbiei), de atenuare a cicatricilor post acneice sau atrofice, obţinute din propriul sânge al pacientului.

Tehnica Vampir de regenerare a pielii

Ce este tehnica Vampir?

Tratamentul cu plasma autologă îmbogaţită cu trombocite (Platelet Rich Plasma),cunoscut sub denumirea de „Terapia vampir” sau „Terapia Dracula” este cel mai modern tratament în domeniul regenerării pielii prin forţe proprii, care presupune recoltarea şi concentrarea factorilor de creştere din propriul sânge şi reinjectarea, după procesare, în ţesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulară şi de sinteză de neocolagen pe termen lung.

Este o metodă foarte apreciată datorită faptului că foloseşte mecanismele proprii de regenerare ale organismului, ceea ce garantează succes absolut.

Cum funcţionează?

Procedura durează aproximativ 30-45 minute, necesită doar o anestezie uşoară cu cremă anestezică, nu lasă cicatrici, ci doar o uşoară roşeaţă locală care dispare după 1-2 zile de la tratament.

Metoda este simplă, sigură, fără reacţii alergice, pirogenice. Folosind sângele propriu al pacientului, riscul de infectare cu HIV, HCV, etc. este eliminat.

Efecte şi beneficii ale terapiei PRP

Trombocitele au un conținut ridicat de „factori de creştere”, proteine care ajută la refacerea structurilor afectate sau a pielii îmbătrânite. Prin injectare, trombocitele eliberează factori de creștere ce stimulează proliferarea celulelor locale, care, la rândul lor, determină regenerarea şi rejuvenarea pielii.

Terapia Vampir stimulează fibroblastul, celula direct responsabilă de producerea de colagen. Colagenul este substanţa ce conferă pielii un aspect tineresc. Odată cu îmbătrânirea, sinteza de colagen scade, apar sau se accentueaza ridurile şi se modifică structura pielii, care îşi pierde elasticitatea şi se atrofiază. Terapia PRP, care determină producţia de colagen, poate contracara acest lucru. Si stimuleaza de asemenea celulele stem precursoare ale celulelor adipoase, conferind astfel volum feţei.

Terapia PRP incetineşte procesul de îmbătrânire şi combate efectele nocive asupra pielii datorate fumatului, expunerii prelungite la razele solare şi ultraviolete, obiceiurilor alimentare şi diversilor factori toxici. Terapia se adresează ridurilor fine şi profunde, petelor pigmentare, porilor dilataţi, cicatricilor după acnee de la nivelul feţei şi în scopul rejuvenării pielii uscate, încretite şi cu elasticitate pierdută.

Tehnica de obţinere a plasmei autologe îmbogaţită cu plachete (A-PRP) are următoarele beneficii:

  • activează celulele stem
  • stimulează fibroblastii
  • accelerează procesul de regenerare tisulară
  • susţine procesul de angiogeneză

Prin terapia Vampir obţinem:

  • umplerea şi atenuarea ridurilor
  • corecţia conturului facial
  • refacerea volumelor faciale
  • atenuarea cicatricilor post acneice şi a cicatricilor atrofice
  • profilaxia ridurilor şi a efectelor de fotoîmbătrânire a pielii
  • reîntinerirea mâinilor, a gâtului, a decolteului